Abbelibabba goes modeblogg

Det här är nog första och enda gången ni får se mig göra en modevisning på bloggen. Här ser ni Noam posera i ett av mina köp på Ryska marknaden. Mimmi shoppade för övrigt en "Gås" (Canada Goose-jacka) i Bangkok för 500 bagis.Vi får se om hon vågar visa sig i den på Knivsöduuur! Varm var den när jag provade den här nere i alla fall...

Abbelibabba goes modeblogg

Luvtröja för Nosam från Ryska marknaden: ca:45 spänn

Abbelibabba goes modeblogg

Calvin Klein-jeans och khmertuff hoodtröja från Ryska marknaden. Kostade tillsammans ca: 130 spänn.

Noams lillebror

Här kommer hela anledningen till vår Bangkokresa: Noams lillebror. Idag gjorde vi alltså ultraljud igen och tyvärr körde de bara 4D på slutet när vi skulle få en sjysst bild men huvudsaken var ju förstås att allt verkar vara okej med den lille. 
Högerhanden ligger upp längs kinden i vänster bildkant och munnen och näsan syns ganska bra i kant med armbågen. Ungefär 30 cm lång är lillebror just nu.

Fisk den här gången också

Noam fick välja vad vi skulle göra på söndagen och då blev det Ocean World precis som förra året vid samma tid. Och magen börjar bli stor som ni ser.

Back off!

På Ocean World kom ett helt gäng med fiskar till attack rätt var det var. Rockan kom för mig och den blå fisken skrämde Noam så att han sket knäck. Ska inte såna där mysdjur vara stora och gulliga?

4D-Bio

Det var mycket 4-D  denna helg, både bio och ultraljud. Noam tyckte det var rock n´roll innan föreställningen men filmen var lite väl avancerad och läskig (det tyckte pappa också när ormar kom ur duken). Stolarna skakade och vindpustar kom ur stolarna framför vilket gjorde att man inte fick ha popcornen med in och där var halva filmupplevelsen förstörd.

Artisten

Varje död minut vill Noam ha pennor och papper. Det ritas och målas i ett och att han har talang har ni ju sett tidigare.

Tuben i BKK

Min humor igen. Vid vår station Nana kunde man välja att åka mot - Mo (re) Chit eller On Nut. Kul =)

Feber

På söndagen vaknade jag med feber och har mått ungefär som jag ser ut hela dagen. Fin avlutning på semestern, apuh!

Lägenhet någon?

Är det någon skötsam bloggläsare som har sex pix i månaden över att lägga på en tvåa på Söder ska man kontakta mig snarast.
Hela min kropp värker efter ett dubbelpass igår. Först gymmet och sedan mitt livs första pass boxning. Mr La som är Joes chaufför har tydligen varit gammalt kickboxningsproffs och var beredd att lära svennarna lite fighting. I sann Mr Myagi-anda predikade han om hur viktigt det var att lära sig grunderna; positionen med fötterna för maximal balans, garden uppe osv. Sen fick vi höra hur hans tränare låtit honom bara träna vänsterjabbar i två månader innan han fick gå vidare och där började han med oss också. Raka vänsterslag framför spegeln i en timme låter inte så lattjo men det var jäkligt kul och svettigt som f-n eftersom Paddys saknar ventilation. 
På tisdag bär det av igen eftersom vi åker till Bangkok imorgon för att titta på bebisen med high tech-ultraljud a la 4D. Alla läsare uppmanas hålla tummarna för att allt är helt och fungerande. Eventuella bilder publiceras senare så håll utkik.

Skrytsektionen:
Noamgeniet verkar trivas som fisken... med sina nya lärare Mr David och Miss Kathryn och skiner som en sol varje dag när jag hämtar. Imorse sjöng han nån ny sång som jag och Mimmi gnolat på hela dagen och när jag hämtade var han och alla andra grabbarna nerlusade med glitter på huden från topp till tå (avancerat pyssel låg bakom tydligen). 
Han är en hejare på att räkna också min son. Han hittade något spel på nätet där man skulle dela saker lika mellan X antal personer och kunde dela och slänga bitar. han hade inte ett fel tror jag. När vi spelar fotboll - först till tio mål så kläcker han ibland ur sig hur många mål han har kvar för att vinna. Är inte det avancerat när man är fyra?
Idag skrev han dessutom små bokstäver från a-g appropå ingenting.
Får väl passa på att boosta honom extra nu innan han får konkurrens om uppmärksamheten ;)






Språket

Att min engelska var mer än knackig innan jag flyttade hit ner kan man säga att jag har blivit uppmärksammad på allt eftersom tiden går och språket flyter bättre och bättre. Jag har lyckats kläcka några klassiker efter några öl när jag själv tycker att det flyter på bra varav den jag minns bäst är när jag skulle säga ordet: skid marks=bromsspår i kallingarna (fråga mig inte i vilket sammanhang för det minns jag faktiskt inte) och sa Shit crackers istället. Några fick sig ett gott skratt iallafall. Med min vän Parag som talar tyska är det lättare, när jag hittar på mina försvenskade ord snappar han oftast upp betydelsen från tyskan och kan ge mig det rätta ordet.
Ibland är det knepigt med svenskan också. Imorse skulle jag bara checka med Mimmi att det verkligen var klockan 6 vi var bortbjudna då hon var på väg ut ur bilen vid jobbet. Jag ropar: Var det sex middagen var och hon hör inte. Jag fortsätter: Var det sex? (Mimmi reagerar) Jag: Sex! Sex! och gör tummen upp och får tummen upp tillbaka av Mimmi innan hon försvinner in på jobbet. Det är då jag inser vad vår chaufför och alla vakterna utanför jobbet hört mig skrika och få tummen upp på.
Ja, man vet ju vilket rykte vi svenskar har vad det gäller förhållandet till nakenhet och sexualitet men jag tror det var lite i värsta laget för dem.

Derbyseger

Idag hade jag gärna haft ett jobb fullt av otäcka gårdare att gå till. För finns det något skönare än derbysegrar över bratsen från Öfvre Östermalm? Jag tror inte det. När jag ligger uppe och halvslumrar till tre på nätterna för att kunna följa matcherna live över webbradion behöver jag mer än någonsin dessa segrar. 
För er som fortfarande inte fattat varför Bajen Fans bojkottar bortamatcherna i allsvenskan i år rekommenderar jag er att lyssna till Göran Rickmer i programmet Matchpuls på Svenska Fans: http://www.svenskafans.com/fantv/program.asp?id=779




Minibrats på Stadion

Inatt är det derby och jag utlyser härmed en tävling. Den som kan hitta en person i myndig ålder i den patetiska apklacken vinner en öl på Kvarnen. Forza Bajen!

När vi ändå pratar fotboll måste jag nämna Malmö FF eftersom jag vet att en del halvdanskar läser bloggen. Nu stänger MFF av sin målvakt för att han gjort en runkgest mot motståndarfansen för att visa vad klubben står för. Andra tongångar var det när Joseph Elanga misshandlade sin fru gul och blå - han fick självklart spela för sitt och klubbens bästa. Fy fan! 

Utställningen, verk nummer 33: "Freedom"

Tillbaka i svartvitt. Freedom är målad i akryl och mäter 30 x 40cm.

Utställningen, verk nummer 32: "The Band"

Tillbaka i svartvitt. The Band är målad i akryl och tusch och mäter ca: 23x30cm.

Börjar redan sakna det här

Det är sjukt att jag redan nu börjar sakna allt det som jag är mitt uppe i. Ju närmare ihoppackning vi kommer desto värre känns det. Framförallt är det ju klimatet och det ljuva livet som försvinner i samma stund vi sätter oss på det där planet hem till Sverige. Jag ska försöka få er att förstå:
Idag har vi till exempel tagit det väldigt lugnt men tog oss till sist upp och åt en jättebrunch på ett hotell här i stan. Lekrum för barnen och jag och Mimmi kunde sitta och njuta i ett par timmar. Sen tog Sara med Noam och Casper på ett barnkalas och jag och Mimmi gick på massage. Vi beställer hem mat till dörren flera gånger i veckan få en spottstyver med svenska mått mätt, när vi inte har maten lagad eller går ut det vill säga. Vi har barnvakt när vi vill. Vi har bil och tuk-tuk som tar oss runt överallt på ett kick och avstånden är små (ingen t-baneträngsel). Vi har ett sjukt stort hus där barn kan leka, jag kan måla och Mimmi jobba samtidigt exempelvis osv osv.
Och tiden...all min tid - vojne vojne ;)
Imorgon kommer nya tavlor målade i helgen på bloggen...

Mera Noamskryt

Jag var iväg och spelade lite fotboll ikväll och Chenda passade Noam. När jag kom hem satt de och ritade på golvet. Noam hade dessutom ljudat fram två ord som han hade skrivit ner: Piano och Pizza. Han är ett geni, det har jag alltid sagt. =)

När mamma är borta...

...så dansar rockers i badrummet! (eller så tar mamma kortet)
- I wanna rock n´roll all night...and party every day!

Tv av Noam

Här är Noams öga för detaljer. Han har ritat samma tv som på bilden nedan om ni inte ser det redan.

Tv

Så här ser vår tv-hylla ut.

Our little chick

Idag hade en slarvig pappa glömt att lägga ner en extratröja i Noams väska när han gick till skolan eftersom han gick dit i sin badtröja på morgonen. När tröja 2 blivit sandig tog Noam saken i egna händer och skulle tvätta den vilket gjorde att den blev lite mer blöt än den behövt bli. Noam tog då på nytt saken i egna händer och gled i en kycklingkostym de har i klassrummet så var den saken löst. 
Att han är en entertainer har jag vetat länge men de nya lärarna verkade nästan vara i chock över hur coolt han hanterade situationen.

Ny vecka

En ny vecka harstartat och Noam hade "Show and tell" i skolan igår som vanligt. Det betyder att man tarmed en sak hemifrån (som inte är en leksak) och pratar om inför klassen. Noam är mycket laddad inför varje måndag och frågar varje morgon han vaknar hur långt det är till nästa gång. Igår pratade han om en gul plastring han brukar bära som han själv hade utsmyckat med en "diamant" av vad vi kallade Klutt när vi var små - sån där gråblå massa som man trycker upp teckningar med. 
I förra vecka pratade de för övrigt om smådjur och insekter i skolan och barnen fick äta rostade baggar, gräshoppor och grodben. Det var gott enligt Noam själv.
Idag står yoga med Noam på programmet för eftermiddagen och imorgon sticker Mimmi till Siem Reap på planeringsdagar. Hon kommer väl hem på lördag igen om jag minns rätt. Far och son laddar för myspys på kvällarna och oändliga bad- och lektimmar på Elsewhere och Himawari. Själv ska jag använda dagarna till att fortsätta söka jobb och åter igen försöka få rätsida på vart min bok ska ta vägen (frustrerad). På nätterna ska det målas...
Jag vet fortfarande inte varför bilderna vrider sig på väg mot publicering - Hilfe Tommy! Hur rättar jag till det?
Noam har blivit ännu större och tyngre - snart uppe i 22 pannor och över 110cm. Han har börjat teckna av saker precis som sin far och har ett grymt öga för detaljer - jag ska publicera ett exempel snart. Dansar som en gud gör han också till Smurfhits-skivorna mormor skickade eller så fort han hör musik. Vi ska ofta leka Rock n´Roll hemma, vilket betyder att vi spökar ut oss i "tuffa" kläder och rockar med gitarrerna eller med pek-och lillfingrarna mot taket: Noam kan refrängen till Kiss : I wanna rock n´roll all night....and party every day! så den brukar vi skråla ihop och hoppa runt. 
Dags att skaffa sig ett jobb snart som sagt ;)




Utställningen, verk nummer 31: "Arches and stairs"

Arches and stairs påbörjades när jag hade målat mycket svartvitt ett tag och behövde jobba med färg. Den är i akryl och olja och mäter 40x30 cm.

Utställningen, verk nummer 30: "Ånglok"

Ånglok är 20x20 cm och målad i akryl.

Noam goes Afro

Noam är också redo för Halloween.

Hong Kongveckans bästa kommentarer

Jag har glömt att skriva om de klockrenaste kommentarerna som fälldes under en middag i Hong Kong. Yva och Noam sitter bredvid varann och äter när Parag håller på att larvar sig med trolleritricks på andra sidan bordet. Yva vänder sig till Noam och säger ursäktande:
- My dad is a freak!
Varpå Noam rycker på axlarna och kontrar helt gravallvarligt med:
- And my dad is a girl!

Hela barnligan minus Maia

Från vänster: Kilian, Yva, Samuel och Noam vid vattenfallet utanför tehuset i Hong Kong Park.

Snart Halloween

Mimmi passade på att fira att vi hittade alkoholfri öl i Hong Kong med att sätta på sig alla Halloweeninköp från marknaden. 

Har du hört en kines som kan säga K, nä just det!


Fågel- eller fiskmarknaden

Vi besökte ett antal olika marknader när vi var i Hong Kong. Blomstermarknaden, fågelmarknaden och på bilden fiskmarknaden. Tydligen betyder guldfiskar tur i Hong Kong och det är vanligt att businessmen plockar upp en guldfisk i en liten påse på väg mot stora affärer. Fågelmarknaden gjorde nog störst intryck med sitt eviga tjatter av tusentals fåglar i sina burar. Det såldes levande gräshoppor i påsar i hundratusentals och maskar och larver fanns också. Roligt att se var alla äldre män som kom med sina fåglar i traditionella burar till marknaden för att fåglarna skulle få sällskap. Längs marknaden fanns rastplatser i form av ställningar där gubbarna hängde upp sina älsklingar och sedan satte sig på bänkarna och pratade med både sina kompisar och fåglarna.

Noam skrattar åt en skallig gnagare

De här solnaiterna hade blivit infångade i ett terrarium i ett skyltfönster.

Gammalt och nytt

Traditonerna kring just mat väger fortfarande tungt i Hong Kong. Här tillåts inte att maten ligger och blir gammal i hyllorna. Sin fisk vill man se levande och styckad på plats innan man köper den och som på bilden har de flesta varuhus därför sina akvarium på plats med allt från skaldjur till fisk. 

Hi-tech

Att Hong Kong var hi-tech fattade man redan på flygplatsen där man var tvungen att gå igenom temperaturkontrollen. Vilken familj som var svettigast av alla: Vi förstås.
Väl inne i stan fortsatte teknikhypen. Vi köpte Octupus-kort som vi laddade med några hundra, de kunde man sen använda till i stort sett allt: Köpa lunch på fik, restauranger, på affären, på Starbucks, bussar, tunnelbana, spårvagnarna och färjorna. Hur länge sen var det Sverige försökte sig på ett tafatt försök med cash-kort?

Spårvagn

Längs hela Hong Kong Islands kust gick de gamla sjyssta spårvagnarna hela tiden. Bara hoppa på och åka hur långt man ville för två spänn, se och lär Connex.

Du är vad du bär

Det är iallafall vad de tycks tycka i Hong Kong. Här dansar de stora elefanterna och folk var i största allmänhet snygga upp uppklädda till tänderna. En kväll var vi hembjudna till några kompisar till Parag och Christiane som var från Lichtstenstein (äh, jag får inte till det rätt). De bodde på motsvarande 41 våningen med glasfönster från golv till tak och jag tänkte på min stackars höjdrädda mor när jag stod där och blickade ut över skyskaporna i natten. De bjöds vin, ost  och choklad och allt ätande och drickande föregicks av en liten föreläsning om vad det var vi skulle stoppa i munnen och visst går man på det enkla tricket precis som med all annan reklam. Någon som passionerat talar om mat gör allt så mycket godare om det inte går till överdrift förstås. Roma, som herrn i huset hette gjorde det halvt på allvar, halvt på skoj och var en hejare på att snacka. 
Jag kände mig för övrigt som den fula kusinen från landet var jag än gick, speciellt på kvällarna då alla hade stylat sig lite extra. 

Edit: Mitt förra inlägg var för övrigt nummer 666 i ordningen och det vet vi ju vad det betyder...

Barer och restauranger i Hong Kong

På bilden ser vi en vodkabar där gästerna fick låna pälsar eftersom väggarna var av is. Annars tyckte jag om restaurang och barlivet i HK. Det fanns förstås en oändlig uppsjö av ställen för alla smaker och vi hann besöka ett gäng. Vegetariska dumplings på Tehuset i Hong Kong Park var en hit, likaså de buffé av indiska rätter Parag beställde in på en liten indier i Chunky Mansions. En skyskrapa som tydligen har ett rykte om sig att erbjuda vad som helst i drog-, vapen- och prostitutionsväg men som rensats upp under senare år. Gamla brandvägar har byggts för under åren och hela huset var som en oändlig labyrint av billiga guesthouses och sunkiga restauranger. Vad vår indier hette minns jag inte tyvärr men snorbilligt var det ca:hundra spänn för många öl och hundra indiska rätter. Jag var där med Parags gamla hemmapappegäng. 11 snubbar utan machoattityd eller något att bevisa skapade en skönt gäng som det kändes som man känt i ett år efter första ölen. Intressant när könsmönster bryts och svängs om och det märktes mycket tydligt i det här gänget att de var vana vid att inte vara breadwinners - den klassiska manshierarkin var bruten redan och ingen behövde stå längs upp på stegen. 
Barlivet verkade oerhört skönt och liknade i mångt och mycket Barcelonas El Born kvarter med sjyssta barer som liksom flutit ut i gatulivet. Folk som stod med ett glas vin eller satt och rökte utanför de öppna ställena var mer regel än undantag. Vi det mest centrala 7/eleven-affärerna var det dock löjligt. I pressen kallades det för Club 7Eleven eftersom så många ungdomar köpte sitt öl och vin på kioskerna och helt enkelt ställde sig i hundratals utanför butiken och förpartajade. Kul fenomen. Många ställen hade också drillade Filippinoband som lirade covers och turnerade runt barerna i olika set under kvällarna. Kul idé - blandad kvalité. Priser som i Sverige ungefär.

Ta sig runt i Hong Kong

Som ni ser körde taxibilarna i Hong Kong ruskigt fort men var således också väldigt effektiva då vi ville ta oss runt i stan. Att de dessutom var en av de få sakerna i stan som var billiga valde vi att oftast färdas i de röda raketerna (På Hong Kong Island var de röda i andra områden blå eller gröna och de körde bara i sina områden). Med tanke på att de bor ca 9 miljoner människor i stan fanns det en och annan taxichaffis. Otrevliga som satan, körde som idioter - men billiga som sagt. Till ytan är Hong Kong stad mot vad man kan tro väldigt liten. Från hamnen känns det som tio kvarter upp mot berget (de kvarteren är dock jäkligt höga) och sen är resten av ön helt grön och en taxi ner till värsta beachen på andra sidan berget gick på 150 bagis ungefär. Inom stan pröjsade man en tjuga åt gången.

News to you?

Det blev visst ingen fullständig reserapport idag eftersom mina ögonlock håller på att klappa ihop redan nu klockan halv tio. Istället kommer det som kanske är en nyhet för vissa: Mimmi har inte bara förätit sig på dumplings utan vi ska ha ett nytt barn i februari. Kortet vred sig tyvärr på vägen mot publicering och jag vet inte hur jag ska vrida tillbaka det. Jag tror ni ser hur det putar ändå. Ungefär halvvägs in i graviditeten mår min kära fru förhållandevis bra men längtar efter rödvin och stinkiga ostar, går in i väggen emellanåt och har gått upp alldeles lagom många kilon för tiden. På ultraljudet kunde den kambodjanske läkaren inte hålla sig från att säga att det nog är en son till på ingång (eller utgång kanske) så väntar jag på att namnförslagen ska rassla in. Och Uffe: Det är inte en Ulf-Ulf den här gången heller bara så att du vet!

Inflygning till Phnom Penh

Det är ett blek ljus som möter oss snett från höger när jag trycker pannan mot fönstret för att möta Kambodja med blicken igen. Ett ljus som vilar på tunna molnbankar och släpper igenom bilderna av landskapets konturer och färger. Kustlinjens tropiskt beklädda berg, de ljusare nyanserna av grönt som betyder att riset står sig väl i fälten som bildar ett lapptäcke under mig. Floderna är översvämmade och breda och jag ser hur de har pulserat och expanderat ut i landkroppen likt blodådrorna under min hud men från min plats liknar de mest ett utspillt  glas O´boy. Alldeles stilla, tysta och mäktiga ligger de under locket i mina öron där vi sakta sjunker mot dem och undan för undan reflekterar de en allt mer glödande horisont av landet jag kommer att sakna om bara några månader från nu.

Kort fran Hong Kong

Jo, vi kom hit till sist och tyfonen som kom nagra dagar innan oss var borta nar vi landade. De sager att en ny ar pa ingang nar vi ska hem pa sondag men vi far val se. Parag med familj drar runt oss pa allt som maste ses och atas i stan och det ar svart att inte ma bra. Vi bor hos kompisar till dem i en skyskapa mitt i stan och det finns, pool, lekrum och nanny i huset vilket gor tillvaron enkel. Manga intryck och mycket haftigt. Skulle garna ta nagra ar har om de inte vore sa forbannat dyrt (lagenheten vi bor i gar loss pa 100 lax i manaden vilket sager det mesta.) Utforligare rapport och kort kommer pa mandag nar vi forhoppningsvis ar tillbaka.
Kyss som tyskarna sager!