Utställningen - Ett verk om dan, dag 17 - "Thanks for everything"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 17 - Ett försök i svartvitt. "Thanks for everything" är i akryl och 25x 20 cm.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 16 - "Noam with hairdryer"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 16 - Provade att måla av ett kort vi tog på Noam i Vietnam (har nog varit uppe tidigare på bloggen för den som vill jämföra). "Noam with hairdryer" är i olja och akryl och måtten är 50x40 cm.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 15 - "Pregnant"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 15 - Fick idén till denna akryl från min art class-kompis Venus som beklagade sig över sin efter-två-graviditeter-kropp. Mått: 25x20 cm. Ska avsluta några verk innan helgen. More to come alltså.

I lundelliansk anda...

Jag mötte en flicka i en bar en natt. 
Hon sa att hon höll på med business men att hon ville skriva. 
Jag frågade vad som stoppade henne.
Hon sa att hon brukade skriva ner allt hon tänkte innan hon sa det. 
Jag tyckte det lät sorgligt.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 14 - "No name"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 14 - I väntan på att jag ska avsluta några målningar får ni hålla till godo med sånt som jag inte är helt nöjd med själv. Det här var en av de första tavlorna jag påbörjade. Jag kastade på massvis med färg i ren glädjeyra utan ha någon plan alls vad jag ville göra med den. Darth Vader/Johans page har varit såväl simhoppare som Jesussymbol på vägen. Nu vette fan vad det ser ut som men jag orkar inte måla på den längre så här har ni den. 

Evan Greer

Ja, jag gillar ju trubadurer som lirar med känsla. Tommy hade lagt ut den här på sin blogg och jag snor den helt sonika eftersom jag tycker Evan Greer behöver ses av fler. Tack till TT. 
Vad har du fått nog av  och tänker sätta ner foten emot idag?

Å så mitt barr

Efter att ha hängt ut min frus nya frisyr på bloggen känns det inte mer än rätt att åter igen visa vad khmerfrisören lyckades göra med mitt hår första gången jag var där även om det mest är trafiken som visas. Vi har för övrigt en videokamera i vår ägo nu så jag hoppas kunna sända mera live-bilder från Phnom Penh till era vardagsrum. 

Utställningen - Ett verk om dan, dag 13 - "Same same, but different"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 13 - Eftersom "Cats" verkade vara det populäraste verket hos läsarna passade jag på att testa akrylfärgerna igår och gjorde en ny. Trots att jag inte tittade på den andra tavlan såg jag efteråt att många av katterna hamnat i liknande ställningar, många på samma ställen som på den gamla, intressant hur hjärnan jobbar. Den här - "same same, but different" är alltså i bara akryl men med samma mått som "Cats" 25x20 cm.


Utställningen - Ett verk om dan, dag 12 - "Elk"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 12 - Vad gör älgen bland palmerna? Palmen som är en tall. Trist att det blir så konstigt ljus och blänk i oljan. Jag får börja plåta dem på dagarna utan blixt istället. "Elk" är 25X20 cm och olja som sagt.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 11 - "Roadkill"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 11 - Olja och poster paint (ingen hit att måla med) är "Roadkill" målad med. Mått:40X30 cm.

Mänskliga rättigheter - hyckleri!

Hyckleriet är igång igen. För bara någon vecka sen hörde jag Gunilla Carlsson, biståndsminister i egen hög person stå och prata om hur viktigt vi tycker att det är med mänskliga rättigheter i Sverige. Hur viktigt det är att Kambodja förstår hur vi byggt vår välfärd i Sverige - genom demokrati byggd på mänskliga rättigheter, jämställdhet, fackliga rättigheter osv.  (Det lät som hon hyllade Folkhemmet)
När jag sen plockar upp en DN vi får hit ner och läser hur Gunillas parti Moderaterna och alliansen arbetar för att flyktingar utan papper inte längre ska få vård i Sverige utan betala för sig vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Hur kan det tillåtas att Sverige bryter FNs deklaration om mänskliga rättigheter på ett sånt sätt? Vart fan är Sverige på väg? Fy fan rent ut sagt!


Utställningen - Ett verk om dan, dag 10 -

Utställningen - Ett verk om dan, dag 10 -Jag hann med att göra klart en till tavla i serien idag. "Ada and Eve" är också en olja, 25X20 cm. Ni kan nog gissa att den sista tavlan i serien heter "Adam and Steve".

Utställningen - Ett verk om dan, dag 9 - "Adam and Eve"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 9 - "Adam and Eve" är den första oljan i en serie på tre tavlor. Det här är den enda som är färdig än dock. Mått: 25X20 cm.

Gissa vem jag sov med i natt?

Gissa vem jag sov med i natt?Nej, jag sov inte med varken Gittan eller Ann-Sofie i natt. Men om ni scrollar ner så kanske ni får se vem det är.
(OBS! Mimmi har godkänt detta blogginlägg)

Eller var det han?

Eller var det han?

Eller han?

Eller han?

Här är hon!

Här är hon!Nej, jag sov med min fantastiska fru som liksom jag snart kommer vänja sig vid sin nya frisyr.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 8 - "Pipe of peace"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 8 - "Pipe of peace" är en olja på 50X40 cm och var mitt andra försök med oljan. Har legat vilande länge men gjordes klar härom dagen.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 7 - "End of the road"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 7 - Det blir en tusch till innan jag langar på oljan igen. "End of the road" är också en A3.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 6 - "In the beginning they were all happy"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 6 - Det här är en tusch i A3-format som heter - In the beginning they were all happy.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 5 - "Q"

Utställningen - Ett verk om dan, dag 5 - Bokstavsklottret heter "Q" och är 50X40 cm och målat i olja.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 4 - Röd stuga

Utställningen - Ett verk om dan, dag 4 - Röd stugaHär har vi lite svensk idyll som blir störd av ett plan. Röd stuga är 25X20 cm och i olja.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 3 - Cats

Utställningen - Ett verk om dan, dag 3 - CatsNästa verk på tur heter Cats och är 25X20 cm. Akryl, olja och tusch. Inspirationskälla är givetvis vår katt Skruttis.

Utställningen - Ett verk om dan, dag 2- A tribute to Johan 30 år

Utställningen - Ett verk om dan, dag 2- A tribute to Johan 30 årDet hä verket är tillägnat min vän Johan på hans 30-års dag. Tyvärr har den krackelerat lite. Mått: 50 X 40 cm. Ej till salu.

Abbelibabba presents Venissage - Ett verk om dan! Dag 1- Urban Djungle!

Abbelibabba presents Venissage - Ett verk om dan!Äntligen har Abbelibabba äran att presentera Utställningen "Ett verk om dan" . Precis som det låter kommer jag under X antal dagar att visa för allmänheten lite av det jag har sysslat med under min tid i asien. Budgivningen är öppen men konstnären kommer rata skambud ;) 
Verk nr 1 är mitt första försök någonsin med olja och heter Urban Djungle. Mått: 50X40 cm
Jag har ett muntligt bud på en platta Tiger-öl =)
Enjoy!


Gunilla Carlsson och Meg Ryan i stan

Igår var det mottagning hemma hos Mimmis chef med anledning av biståndsminister Gunilla Carlssons besök i stan. Handskak och kindpussande och jag längst ner på nätverkandestegen. Det blev mycket snittar och hålla sig i bakgrunden som vanligt. Jag har fortfarande svårt för de där tillställningarna trots att jag annars inte brukar ha några några problem med att kallprata och knyta nya kontakter.
I veckan siktades även Meg Ryan på Le Royal i stan. Vi var där en kväll på Elefantbaren och drack lite drinkar men lyckades inte skymta något av Hollywood själva. Erik som bodde där för tillfället hade dock sprungit på henne. "Det var mycket botox", var hans intryck av Sömnlös i Seattlestjärnan.
Jag har nu publicerat några av de bilder Marc tagit och snart är det även dags för mina första konstverk att publiceras på bloggen. Håll ögonen öppna!


Storsjöodjuret av Marc

Storsjöodjuret av Marc

BadNoam av Marc

BadNoam av Marc

Marc och Abbes fotorunda

Marc och Abbes fotorunda

Gud det räcker nu!

Hur kan man tro på en högre makt när man ser det som händer i Burma just nu? 22500 döda i den senaste rapporten jag hört mer än det dubbla fortfarande saknade, i en region som är känd som "The rice pot of asia". Hundratusentals hemlösa och ett helt land, en hel region som kommer befinna sig i svält en lång tid framöver. Det är så sjukt att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Gör nåt! Vad kan jag göra? Lilla jag?Hur kan jag hjälpa landet som har haft nog med skit?

En till dagens Noam från igår

Igår käkade vi på en lokal indier och Noam satt och ritade vid bordet när Mimmi frågar vad han ritar.
"- Jag ritar saker som du gillar mamma: Örhängen, halsband och mangolassi."

Dagens Noam

Vi läser alltid tre sagor för Noam innan han ska sova. Idag försökte Noam få en fjärde saga läst för sig med: " Pappa, jag har en idé. Jag läser boken och så ligger du bredvid och säger bara orden."


Abbe goes Tiger

Abbe goes TigerÄn en gång har jag försökt få Marc att lära mig hur man swingar ordentligt. Inte för att jag har någon ambition att lära mig spela moderatbandy utan för att det ser så sjukt skönt ut när han med lätthet drar iväg bollen över hundra meter. Själv slog jag 150 bollar innan jag fick iväg en som träffade nätet längst bort i bild utan att studsa innan. Dags att lägga ner men kul var det. 

Dagshäng med Marc

Dagshäng med MarcSen i söndags har vi Katja och Marc på besök hos oss i Phnompan. När svärmor har hängt med Noam på eftermiddagarna har jag och Marc roat oss med saker jag inte annars brukar göra. Häromdagen blev det en timme i cyclo med kamerorna i högsta hugg. Jäkligt roligt sätt att se den lilla stan i ett maklig tempo i värmen. Några bra bilder blev det också. Här har Marc plåtat mig.