Hemma igen

Nu är vi hemma i Råtthålet igen efter några sköna dagar på Rosornas ö och plötsligt verkar idén om att åka ifrån problemet med att våra grejer inte får plats här i lägenheten som en inte lika god idé som när vi åkte iväg. Dags att börja slänga, slänga slänga om vi någonsin ska komma i ordning här. Mia och Johan underlättade dagens tripp till Avas dop i Nyköping idag genom att vi fick låna deras bil medan de är på Gotland. Mange takk.

Semester

Idag gjorde jag min sista dag på Länsstyrelsen. Utrensningen och städningen av kontoret och datorn gick snabbare än väntat och jag hade tid att ta långlunch tillsammans med en kollega. På restaurangen dök även Sveriges egna first lady: Filippa Reinfeldt upp. Det förvånar mig alltid att våra politiker är så, hur ska jag uttrycka det; tillgängliga, kanske. Jag menar, det är ju ändå vår Michelle Obama som glider runt som vem som helst på Kungsholmen. Det är möjligt att det smög någon SÄPO-snubbe/snubba bakom salladsbaren men jag såg då ingen. Vilket kanske också är meningen. Sen var det utställning på Noams förskola som gällde. Foton från verksamheten med läroplanscitat bredvid precis som genuspedagogen gillar det :) Noam har för övrigt hårdtränat på R:en som han haft tufft med tidigare. Nu rrrrrrullar han ver varrrrenda ett med brrrriljans.

Flyttat och klart...nää.

Nu är vi äntligen på plats i nya trean och vi har till och alla grejer med oss. Lite fööör mycket grejer som vanligt och det tycks inte spela någon roll hur mycket vi rensar ur och slänger, det är helt otroligt vad massa skit vi har samlat på oss. Sen spelar det ingen roll med vissa saker som legat i källaren de senaste åtta åren, de går liksom inte att slänga. Nu huserar alltså närmare sex stycken Nostalgilådor i vårt nya förråd. Ja, vårt nya förråd förresten - det är så fantastiskt byggt precis invid vår ytterdörr att det faktiskt är möjligt att använda saker man ställer in där. Bra design. Och lägenheten är såld. Den andra alltså. Skönt så skönt att slippa tänka mer på det. Iallafall till i augusti då flyttstädning och betalning ska ske. Förhoppningsvis ska det nu lugna sig så pass på hemmafronten att jag hinner skriva lite mer här över sommaren. Just nu är sommarprogrammet inte fulltecknat. Vi åker till Blidö på torsdag och stannar till lördag. På söndag (21:a) bär det av till Gotland till den 26e. Sen är det ganska luftigt i schemat. EU-val har det hunnit vara också och jag är mest nöjd med att SD hålls utanför salongerna ett tag till.