Utställningen, verk nummer 38: "Barnpussel"

Barnpussel var det sista jag hann göra innan flyttlasset med allt åkte till Sverige. Skumgummimatta och akryl är materialen och den mäter ca 30x30 cm.

Motivet passar för övrigt ganska bra in med hur jag känner mig just nu när eländet bara fortsätter. Igår gick Noam till skolan igen och jag hann tänka att nu vänder det. Det skulle jag aldrig ha gjort. Redan på kvällen klagade Noam på öronvärk och ont i rumpan och det blev en tur till doktorn igen. Väl där konstaterades öroninflammation och såreni rumpan efter den tidigare taskiga magen hade vi ju redan också sett. Natten blev relativt sömnlös då Noam vaknade hela tiden och skrek av smärta eftersom salvan han fått på kliniken snarare verkade förvärra hans sår än läka dem.
På morgonen idag verkade han dock okej så vi tänkte att så länge han glömmer bort det onda är det väl bra och örat verkade inte göra ont längre (det finnsen tendens att skriva ut antibiotika stup i kvarten här vilket gjort oss skeptiska). Väl framme i skolan fick Noam ont igen och eftersom Mimmi hade tid på kliniken med den enda läkare vi litar på här fick Noam hänga med dit istället. Hon lugnade oss lite vad det gäller Mimmi även om hon sa att magen kan vara instabil länge efter just amöbor då man inte kan behandla de cystor den skapar under graviditeten utan får försöka ta det efteråt. Noams rumpa var givetvis mask - vilket vi kunde räknat ut (med arslet) om den senaste veckan hade varit normal och inte kaotisk. Masken lägger ägg på natten och då blir det alltid värre. 
Så nu är äckelfamiljen på ny medicin utom Mimmi som får leva med eventuella kompisar. Vi (jag och Mimmi) verkar inte ha nåt än dock...peppar peppar!
Just nu är det bara att borra ner huvudet och ta en sak i taget dvs. hälsan först och allt annat sen. Tyvärr så finns ju alla andra tankar kvar därinne om vad man skulle gjort med tiden istället: Gå på sjyssta restauranger, träffa folk och fika och dricka drinkar, sola och bada, gå på alla roliga events och konserter som kommer såhär innan jul osv osv.
Men som sagt: En sak i taget.


Snurrigt värre

Jag har inte skrivit något på ett tag helt enkelt på grund av att det varit fullt upp i stugan här hemma. I veckan hittade vi några konstiga insektsbett på Noams rumpa igen och konstaterade att han måste satt sig i ett myrbo eller något liknande för han var helt prickig om baken. Givetvis kliade det som attan också så nätterna i har varit en utdragen kamp mot klåda och kliande och Mimmis redan taskiga nattsömn stördes ytterligare.
På torsdagen började sen Mimmi må dåligt i magen och ju längre dagen led desto värre blev det. Hela natten till fredag satt hon ilåst på muggen och efter mycket om och men fick jag med en uttorkad lite loppa till SOS-kliniken på fredagen för dropp. Efter några timmar hade de konstaterat amöba dysenteri (heter det så?).  Eftersom hon är gravid fick hon inte ta den vanliga mördarmedicinen som bränner ut det ondskefulla utan någon svagare variant som de sa inte skulle påverka barnet. Oro givetvis ändå från båda oss. Tydligen var det inte bara en utan två olika grejer i kistan på henne och den andra kan de inte bota förrän barnet är ute så den får hon gå med till i februari. Känns ju inte så muntert.
Strikt diet på buljong, kokta grönsaker och sen inte så mycket mer. Vet från min amöbasläng att man tröttnar jäkligt snabbt på det och dessutom inte får tillräckligt med energi att hålla igång. 
Sen blev Noam dålig på fredagen med en vansinnig djuphosta from hell och asmatiska pipljud från bröstet. På lördagen hade det eskalerat och idag söndag har han givetvis feber också. 
Samtidigt som allt detta pågår måste vi packa ihop hela vårat hus eftersom containern till Sverige går på måndag, köpa alla de sista grejerna man tänkt på i två år att man måste ha med hem, sälja bilen och biljardbordet, söka jobb och rodda med elfel i huset. Jag går bara och väntar på att jag ska bli sjuk också.
Nu består min utmaning i att försöka få en urlakad Mimmi att förstå att jobb inte är att tänka på trots att projekt ska avslutas osv osv.
Vi syns på andra sidan containern...
serien är återigen från fulheten.com och ritad av Nanna Johansson

Mera Nanna Johansson

Jag var tvungen att plocka in lite mer från fulheten.com. 
Hemma i Phnompan är det kaos och full rulle just nu. På måndag ska containern som åker till Sverige packas och till dess ska vårat materialistiska liv vara sorterade i kassar och lådor. Smygslänger gamla trasiga leksaker och skänker ut allt som är användbart på gatan till folk som behöver det bättre än vi. Har nostalgisk huvudvärk över att behöva göra sig av med en gammal VHS med många fina filmer till, springer som en tätting upp och ner för trapporna, undrar om jag läst den där deckaren i bokhyllan eller om jag nånsin kommer att göra det, tycker det är tomt på väggarna, förstår inte hur jag ska klara mig utan att måla sista månaden, flackar mellan - Det här blir bra - till - Helvete helvete helvete jag vill inte åka!

Sköna vibbar av Nanna Johansson - min nya idol (del1)


Sköna vibbar av Nanna Johansson - min nya idol (del2)


www.fulheten.com

Jag har hittat en ny idol i Nanna Johansson efter att ha surfat runt på fulheten.com och fått mig många sköna skratt. Rekommenderas!

Utställningen, verk nummer 37: "Halloween"

Halloween är målad i akryl och tusch och mäter 30x30 cm.

Utställningen, verk nummer 36: "Plane"

Plane är målat i tusch och akryl och mäter 30 x 30 cm.

Brand

Inatt vaknade vi av att aircon-apparaten smällde och stod i. Först fattade vi inte vad det handlade om eftersom det var full storm ute och de konstiga ljuden i stan avlöser varann för jämnan. Tillslut kopplade vi dock att det var från airconen som smällarna kom och precis när jag fått upp Noam och den gravida hustrun ur sängen small det till ordentligt och lågorna stod ut från apparaten mot väggen. Vakten kom upp och vi fick tag på brandsläckaren som står bredvid sängen och lyckades släcka ganska fort. Nu stod vi dock med en hus som var fullt av pulversläckardamm och vilka mängder vi pratar. Förutom att hela rummet såg ut som en lyckad julafton hade skiten spridit sig både ut i vardagsrummet, in på muggen och en bit in i Noams rum.
Bara att sätta igång och städa, vilket tog sin lilla tid trots hjälp från två vakter. Vi gick och la oss i ett annat rum ( lätt skakade) och försökte somna om efter ett tag.
Dagen har gått åt till att försöka hitta vad som gått snett tillsammans med 10 förstå-sig-påare som inte snackar ett ord vettig engelska och inte fattar ordet varför. Hur kan man om man lagar aircons och 135 cm lång komma för reparation till någons hus utan stege? är en annan fråga jag vill ha svar på.
Imorgon ska vi till kusten och vila upp oss till söndag. Men hade någon gett mig en flygbiljett till Sverige idag hade jag gladeligen hoppat på planet - så urbota trött på khmerlogik och idioti.
Har några saker kvar att lösa idag...och det kan ta sin lilla tid.
Suck!

Lätt eller svårt?

Det här är ett kort på vår showman från Hong Kong. 
Härom dagen kom jag på att Noam inte har någon koll på vad orden lätt och svårt betyder. Det rör till det emellanåt när han försöker förklara när han tycker någonting är lätt respektive svårt.
Idag frågade han mig vad lätt och svårt betyder. Hur förklarar man det på ett bra sätt? Någon?


Ni fixar det här USA

Tänkte i mitt stilla sinne att är det några som kan fucka upp det här valet så är det jänkarna! =)

Ormnojja och hemflyttsångest

Noam har varit hostig och fick vara hemma från skolan måndag och tisdag. När jag äntligen hade lyckats få honom att ligga ner och vila genom att bygga myskoja på golvet och satt på en Alfonssaga var det reptildags. Jag hade precis slumrat in själv bredvid honom när han knackar på mig och säger: Pappa det är en orm vid din fot.
- Nej, det där är bara en lång tusenfoting säger jag och ska plocka ut den när jag inser att den inte alls är en liten caterpillar. Fick efter många om och men ner ormen i en påse och bar ut den till vakten som identifierade den som en cambodian land snake (på khmer krånglar man aldrig till det). Mycket giftig enligt vakten men det ska mna nog ta med en nypa salt - någon som vet?
När vakten sa: Det där är en bebis, då måste mamman finnas någonstans i huset, satte stora ormnojjan igång på mig och Noam. Mimmi var mest sur att hon blev väckt av min fascination.
Den här veckan har flytthemångesten slagit till som aldrig förr. Trivs så jäkla bra med allt just nu. Men det är väl så det är att bryta upp. 
Påminner igen alla som är intresserade av några tavlor. Skriv på bloggen eller maila mig så jag vet vad som ska med i flyttlasset hem.



Utställningen, verk nummer 35: "Röd figur"

Röd figur är målad i tusch och akryl och mäter ca: 30x30cm.
Obs! Intresse av någon tavla hemifrån Sverige bör anmälas snarast så jag vet vad jag ska ta med hem respektive lämna här. Flyttlaset går snart.

Utställningen, verk nummer 34: "Gangsters"

Gangsters är målad i akryl och tusch och mäter ca. 25x20 cm. 
Obs! Intresse av någon tavla hemifrån Sverige bör anmälas snarast så jag vet vad jag ska ta med hem respektive lämna här. Flyttlaset går snart.

Challenge

För att få tag i godiset vid här huset var man tvungen att ta sig över geggan med lian. Noam grejade det galant men häxhatten åkte av.

Stora stygga? vargen

The Big Bad Wolf ser ganska snäll ut i sin mysdress. Vad gör man inte för att skona barnen?

En till häxa

Pers fru Malin skulle hotta sin häxdress med nätstrumpor när vuxenfesten: Saints or Sinners startade senare på kvällen. Hur det gick? Ingen aning, vi var inte bjudna. =(

Spock-Per

Mimmis kollega Per lånade Noams lösöron och verkade trivas i dem.

Haunted lekstuga

Här har Casper vågat sig in i en Haunted lekstuga med spökljud och läskiga figurer i dörr och fönster. Figurer som Fridas Esben för övrigt pekade på med glädje och utbrast: Pappa!

Smittohärd

Det här var nog en av anledningarna till att alla svenska ungar och många till ligger sjuka idag: Tvåhundra händer ner i samma gegga och sen in i munnen med snasket.

Dödsapa

De vuxna fick också klä ut sig och jaga godis.

Leva med livvakt

I tukis ett: Megans son Alex och i tukis två en av domarna i Khmer Rouge-rättegångarna vars best till livvakt följer med 24/7.

Tukis-gänget

Vi som tryckte ihop oss i en tukis på Halloween var förutom jag, Mimmi och Noam: Frida, Esben, Casper, Bernard och Ilias.

Halloween - the pics

Det här två läskiga häxorna åkte jag runt och trick or treatade med.

Halloween

Helgen har ägnats åt Halloweenfirande. I fredag var vi först ute och åt med Martina och två av hennes kompisar. Sen åkte vi till Frida och Ymer och mötte upp ett stort gäng innan det bar ut på dans på stan för mig medan Mimmi valde sängen. Idag var det barnens tur att partaja. Någon beundransvärd människa hade anordnat en trick or treat-runda med tuk-tukar i ett tjugotal hus runt i Boeng Keng Kang-området i stan. Utklädd till The Big Bad Wolf och ankompajerad av två häxor i Noam och Mimmi gav vi oss ut på godisjakt. Helt hysteriskt men kul med alla utklädda vuxna och barn (bilder kommer). Folk hade jobbat på att spöka i ordning sina hus och sen öppnade det galna paret sin trädgård för fest efteråt med i runda slängar 150 sockerstinna ungar. Vi sket i spektaklet och satte oss för mat på Comme a la Maison istället. Nu har vi kollat en Bourne-rulle i sängen och Liverpool tagit ledningen över Spurs...
go natt