PapaDee in da house

Den gamla sillstryparen Daniel alias PapaDee har hittat till Kambodja med sitt reseprogram Packa Papas Kappsäck. Mimmi sitter på första parkett och tar emot svennebesök på ambassaden och fick äran att träffa "Artisten", "Kändisen" eller vad Slaskblaskorna skulle kalla honom. Eftersom det är valkampanj igång stan får de tydligen inte filma på gatorna och kamerorna sitter likt vårt bagage fast i mut-tullen. Valkampanjen ja. Härom morgonen dundrade femtiotalet lastbilar gatan fram här utanför omringade av en kortege av mopeder och motorcyklar. Oppositionen Sam Rainsy Party har gett sig fan på att ge Hun Sen en match om makten helt enkelt. Banderoller, flaggor, t-shirts och kepsar på alla på de fullsmockade flaken och inte minst feta högtalare med musik och slagord dundrade runt stan. Mäktigt som ett party-första-maj-tåg.
Minuterna efteråt kom Hun Sens CPP (Cambodia Peoples Party) från andra hållet och då spärrades alla gator av av hundratals poliser för att alla skulle se vad som var på gång. Valet är fortfarande ovisst. Frågan är om folk vågar sig på ett maktskifte nu när det är förhållandevis lugnt (i historiska mått mätt för det här landet) eller om man vill ha bort korruptionen på allvar. Liksom överallt i världen kommer nog Phnom Penh att rösta för förändring(SRP) och landsbygden på CPP. Vi ska vara valobservatörer både jag och Mimmi i lokalvalet.

På fredag ska Papa ha ett gig någonstans i stan och vi tänker vara där och spisa toast...om Mimmi blir frisk snart vill säga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback