Dagens roliga historia och husnytt

Noam hostade i natt och fick stanna hemma från skolan idag. På morgonkvisten åkte jag och Mimmi till Huset med stort H och inspekterade en sista gång. Tandlösa tanten vill som sagt inte förhandla mycket mer, så nu handlar det mest om vad hon skulle godta att vi gör om själva med kåken. Vi frågade exempelvis om en vägg gick att slå ut och det verkade vara okej. Sen gick vi upp på övervåningen och råkade klaga lite på hur skitiga fönstren var och frågade om de skulle putsas - då ville hon inte slå ner nån vägg helt plötsligt, suck! Jobbigt att prata genom tolk hela tiden också. Man vet aldrig vilken info som egentligen kommer fram när alla är lite halvkassa på engelska.
Nu har vi iallafall sagt att vi vill ha stället och nästan fått klartecken från ambassaden. På måndag ska det vara färdigbyggt och städat och dags för slutinspektion från oss. Bara hålla tummarna på att Gluggumman tagit sin morgonmedicin och är på gott humör då. Vågar inte ropa hej än.
Kunde inte låta bli att åka förbi och kolla vad ett biljardbord kostade borta vid Wat Phnom. 770 spänn med köer och bollar för ett nysnickrat snookerbord= okej pris, typ tre kvällar på Söderbiljarden.

Nak drog en rolig historia för mig idag när vi drack kaffe på Java och jag tänkte passa på att återberätta den för att ge ytterligare inblick i khmerhumorns förlovade land. Here we go: There was a women from the countryside and a man from Phnom Penh that got married and was going out on a restaurant together for the first time. The waiter got them menues and they decided what to eat. When the waiter came the man ordered and gave him the menues back. Then the women said: - No, I want to eat the menues too!

Jobbar nu stenhårt på att hitta Phnom Penhs "Norra Brunn" och en snabb tolk som ni förstår.

Såg min första råtta idag när vi var och köpte ett nytt däck. Hästbilen (som nu är stickerfri men har fula skrapmärken i lacken istället) hade två feta spikar i däcket i morse. Passade på att utrusta med ny domkraft och fälgkors också inför trippen till landsbygden på söndag. Det lutar åt att vi kollar Naks röstningsstation först och sen åker runt till några andra.

Kommentarer
Postat av: Syrran

Tror Nak och jag har samma humor! Lycka till med huset, håller tummarna för att biljardbordet är på plats när vi kommer.

2007-03-30 @ 08:33:17
Postat av: Anonym

Richard Kingson klar, känns inte så lite videojugge-vafan gör vi nu, Benny är kass och Erland är skadad(vilket vi visste hela tiden)-detta kan bara hända i bajen-panik! Om han är kass så kommer vi stackars luttrade bajare få dras med detta ganska länge!

AVGÅ ÄPPLET OCH TA DINA HEJDUKAR MED DIG!

2007-03-30 @ 23:14:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback