Ute med grabbarna

Igår lyckades jag snacka in mig i hemmapapporna på områdets lilla gäng. Det är Joe som är irländare men som är gift med Anna och bor i Helsningborg med sina barn Maia och Michael, 4 och 1 1/2 år.
Det är Fransisco som är portugis, gift med en holländska och har två killar 7 och 9 år tror jag. Det är Andrew som är amerikan med Brigit som är halvmexikanska och reser mycket. -"Jag är som en ensamstående pappa med apanage". De har två pojkar tror jag och lilla Paloma som är 1 1/2 år.
Jag fick höra att de skulle ut och ta en öl när vi hängde vid poolen med barnen och bjöd in mig själv. Så efter middagen bar det av genom nattrafiken bakpå en vakts motorcykel, utan hjälm ner mot Riverside. Såg döden i vitögat och har uppfyllt min leva-farligt-kvot för ett tag. Annars är vi löjligt försiktiga, jag lovar.
Hade en härlig kväll ute på en spansk lyxrestaurang och sen vidare till FCC med utsikt över floden och nattlivet. Lugnt tempo på ölen med 40-taggarna (ingen hökis-tempo) och snacket flöt på rätt bra nu när skolengelskan dammats av och jag pratat några dar (+öl).
Naturligvis var baksidorna av Phnom Penh framme och påminnde oss om var vi är när tuk-tuken skulle ta oss hem. En lite pojke satte upp foten och tiggde på tuk-tuken precis när vi skulle åka och precis när vi drar iväg ser vi en vuxen man som måttar en spark mot honom (utan att träffa dock). Äckligt!!
Återstår att se om jag invigts i kretsen av lyxpappor än eller om jag har mer att bevisa för veteranerna =D

Mimmi har gett sig ut i trafiken nu också och kör the-khmer-way som om hon inte gjort annat. Att man måste ha en annan fokus i trafiken har till och med jag fattat - plötsligt dyker det upp nån som kommer rakt mot en, motorcyklar som störtar kors och tvärs, inga filer och störst går först. När de överlastade lastbilarna kommer flyttar man sig.
Han med att försöka få lite kompisar i ett rugbylag också igår. Vi såg ett anslag på ett fiks toalett om att ett gäng spelade just då och åkte dit. Mest britter men några fransmän, aussies och khmerer också. Blandat tjejer och killar och bara  touch-rugby dvs. inga tacklingar. Tappade lite sin tjusning i och med det men skönt att springa och svettas lite i hettan. Det blir mycket bil när vi inte kan promenera någonstans och risken för lyxfetma är överhängande. Gymet i veckan när Noam inskolats på nya förskolan.
Första dagen i morgon - spännande, spännade. Funderar på att sätta upp pippelotter i håret på honom bara för att sätta ribban för Miss Julie och visa att han redan är världens sötaste. Upp till genuskamp! =)


Kommentarer
Postat av: mamma

Låter som en lugn kväll med grabbarna förutom undantaget trafikupplevelserna. Tufft av Mimmi att våga sej ut tycker jag. Det "goda livet" i Kambodja och khmerernas vardag kolliderar kraftigt det förstår jag. I nästa vecka visar TV här hemma turismens Kambodja i "När och Fjärran" och dessutom sänds ett program Med Liza Marklund som reser i Asien "i aidsoffrens spår". Ska naturligtvis se båda... Ser framemot att få läsa vidare på bloggen hur det går för vår sång och dansman och fröken Julie...kramar till Er alla tre

2007-01-14 @ 13:29:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback