One, two ah one, two, three, four!!!

Noam gjorde sin första dag på förskolan idag. När vi var där sist så hade alla barn lektioner i sina klassrum och de allmänna lekytorna med tillhörande leksaker var BARA Noams. Därför blev morgonens första halvtimme något kaotisk för den lille mannen, när plötsligt alla HANS leksaker på HANS skola skulle delas med hundra andra instormande barn. Noam väntade tålmodigt på att den stora populära bilen skulle bli ledig (efter pappa hade sagt till när han försökte sno den först). Till slut blev den ledig och lyckan var gjord i tre sekunder tills två pojkar i 5 års åldern ställde sig och sparkade på bilen med Noam i. Noams försvar blev ett:
- AAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! och pappa fick visa sitt warface för de bortskämda nannyungarna utan gränser.
På rasten senare under  dagen gav Noam igen när den ena pojken gick förbi - en snabb slagserie i ryggen och argaste minen på. (inget som pappa förespråkar skall tilläggas)

Fröken Julie och fyra assistenter på 15 ungar och lugnt och skönt väl inne i klassrummet. Noam som inte fattade nåt var ändå inte sen att vara i centrum under lekar, ramsor, målning, samling och tandborstning. Tre timmer gick ganska fort och allt verkar bra utom lämningen och rasterna där alla barn samlas i trånga lokaler för fri lek = Kaos och djungelns lag. Vill inte att Noam ska bli en spring, skrik, sparka och slå-pojke (utan språk) - vi här hemma ser ju hur jäklig han kan vara om han vill. I fel sammanhang utan vuxennärvaro finns risken kändes det som.

Första engelskan baseras på det praktiska så: toilet sitter hyfsat nu. Sedan chockade han oss till middagen med att köra en: one, two, three, four. Att kunna räkna in är väl det enda en riktig showman behöver kunna på engelska, så då är det väl klart. Robbie Williams släng dig i väggen - snart kommer Eminem (Marc Noam Miriamson) Hagberg. Eller det kanske känns taget?

Kommentarer
Postat av: Syrran/Faster

Håll koll på den unge mannen. Tycker ändå att det låter friskt att han inte låter sig hunsas av några äckliga 5-åringar. En känsla av att Noam kommer att vara 3 språkig när han kommer hem.
Längtar så efter er! Sitter på jobbet, vädret är grått och vått och jag längtar efter sol som värmer ansiktet. Tänk på mig nästa gång du riktar nosen mot skyn och tar emot solstrålarna.
Din tjocka syster.

2007-01-15 @ 14:12:14
Postat av: Katja

Ah, du får inte säga att Noam kan vara jäklig. Han är bara mer lössläppt hemma. Det tyder på att han är trygg med mamma och pappa som älskar honom även när han inte är gullig.
Vad är det för barn på lekiset? Inga kambodjaner?
jag var tre år när jag kom till Sverige och kan faktiskt komma i håg hur jag lärde mig svenska.
Har morfar kommit?

2007-01-15 @ 14:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback