Helgen som gått

Helgen som gåttFredagen bjöd på nu utgång med the gentlemens club. Mötte upp på Flavours för att sen dra vidare till ett bryggeri på Monivong. Som många ställen hade de akvarium med fisk och skaldjur i som kan väljas för tillagning. Detta ställe hade dock även sköldpaddor vilket kändes lite sådär. Specialaren var annars grön öl som smakade ungefär som den vanliga lagern som i sin tur var lite sämre än den röda eller mörka varianten - nja, sanningen var att det blev väldigt förvirrat eftersom servitörerna envisades med att fylla på glasen med ny sort innan man druckit ur den gamla, vilket gjorde att det mesta smakade likadant dvs. öl.
Avslutade på The Rising Sun runt tolv.
På lördag dök sötnosarna ovan upp igen från Siem Reap där de hade blivit mätta på sten och tempel för den här gången. Som pepparkaksgummor/gubbar kom de båda två såhär lagom efter lucia (solen hade jagat dem bra). 
En hej då-öl hann vi med på kvällen och de (snart) nygifta hade en ny tidig morgon dagen efter då bussen lämnade för kusten vid 7.00-
Idag, söndag har Noam haft Alex över på lek (läs röj) hela dagen och det har gått i ett. Noam speedade igång och skulle showa loss för sin kompis och höll på att ta kål på mig och Mimmi. När Mimmi sen tog en tupplur brakade helvetet lös. Jag kokade majs men blev avbruten av att Noam ropade. Badrummet var då en enda röra av extremt rosaröd lergegg och vatten då grabbarna gått lös med både toalettduschen och den vanliga. Allt var blött och rött. Skura skura.
När jag kommer ut från toan vaknar Mimmi till och säger ett ord innan hon somnar om: Majsen!'
Fan! Torrkokat och vidbränt givetvis, rök i hela köket och varmt som en bastu. Bara tur att det inte övertänt...tack för varningen brandvarnaren som jag investerat i (NOT!)
Vädra, vädra, skrubba kastrull.
Pang! Jag hinner inte mer än ut innan julgranen går i golvet. Kulorna håller (plast thank god) men 40 st små polkgrisstänger går i tusen bitar och skapar ett härligt klibbigt splitter över hela rummet.
Sopa, skura.
Ät nu grabbar, jag ska bara gå ut med soporna. Tjatar på Noam att sitta ner trots att han är färdig för att ge Alex ro att äta upp. Precis när jag kommer in står Noam och laddar högerdojan i vardagsrummet med riktning köket. Givetvis får han på världens träff och bollen far rätt över bordet och slår ner ett glas.
Mimmi sopa,dammsuga. Jag är beredd att skicka hem Alex och lägga Noam.
Chenda dyker upp vid sex och innan vi ska gå på fest hinner Noam skära sig i tån på en glasbit som inte hittades.
Iväg på khmerfest ute i Toul Kok (uttalas inte Tall cock)
Band med jättehögtalare, fri bar givetvis och snacks i massor. När jag hade ätit mig mätt på nötter var det visst dags för mat och bandet startar i samma veva på bästa khmerengelska och skithögt:
- Halloooo, is it me your looking fooor!
Måste jag säga att det blev en toppenkväll....med den starten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback