Flytta, flytta, flytta

Opp i ottan och slänga i sig fettig hotellfrulle. Så mycket Basonfläsk, stekt potatis, omelett och smöriga kroasånger (gav upp med franskan efter ettan i gymnasiet) som magen pallade med för att stå sig under fyratimmarstrippen tillbaka till Phnom Penh (eller Kambodja som Noam sa). Ja, Noam har inte riktigt koll på vårt flackande, att hemma är Kambodja har han dock accepterat nu. Allt som oftast blir borta - Bangkok eftersom vi reste dit först. Den här gången var vi dock i SihanoukVille vid kambodjas kust.

Jag ska förklara vad en liten rar rasistkärring är igen eftersom det blev lite luddigt i senaste inlägget. Det är en rar liten tant som ser oskyldig och snäll ut och som man gärna utbyter trevlighetsfraser om väder och mat med. Men: När man har pratat klart om väder och mat så kommer de ALLTID in på hur befolkningen i Kambodja ÄR. " - Ja, man ska ju inte lita på de dära, ja, vi hörde om några som hade lämnat sina väskor och blivit av med...blabla" " Ja, de tjänar ju lite här. 70 dollar i månaden hörde vi. Men då lever de ju så billig ändå så. Och ger man dem dricks så super eller spelar de upp det, ja det hörde vi en som bodde här som sa blablabla" osv osv. Snart önskar man bara att den lilla rara tanten med tysta gubben brevid sig hade stannat i suveräna Östersund, Säffle osv och aldrig satt sin fot nära min. Och försöker man konfrontera deras fördomsfulla snack så hänvisar de bara till den skvallerkälla de plockat sina fördomar och rövarhistorier ifrån och har inget ansvar för vad de vräker ur sig. SUCK och åter SUCK!

Av bussen kom vi efter att åter igen sett en jävlig otäck dikeskörning på vägen. Fullastade bilar och dåliga vägar, fy fan!
I med lunch och sen startade flyttkarusellen: Packa lådor i panik, hämta nyckel till Pia, möta lastbilen, hämta möbler hos Pia, fel nyckel, hämta grejer hos Margot, få tillåtelse av värden, ringa Evas maid, Hämta grejer hos Eva, lämna grejer vid huset, tjafsa med knasiga värden som hade grejer kvar i huset och inte installerat aircons, hämta grejer på Embassy Place, lämna grejer, pröva ny nyckel hos Pia, fel nyckel, lämna grejer vid huset, få i Noam mat, få idiotvärden ur huset, se till att de fick upp aircons, få alla nycklar av värden, få iväg värden, få iväg värden, jag är hungrig - ut nu för fan och hit med alla nycklar innan då går AAAAAHHHHHHHHHHHH!!!!
HAHAHA! Huset är vårt! Jehoooo! Duscha, äta Mimmis medhavda mat, skriva blogg och soooooova!
ZZZZZZZZZZZZZZZZ!

Kommentarer
Postat av: mamma

va??? är ni redan i nya huset.Här går det undan vill jag lova.

2007-04-18 @ 21:04:19
Postat av: Maria

Grattis till nya huset! :-) Ska bli spännande att få se framöver. Hoppas att ni känner er hemma och trivs!
Själv kommer jag att husera på Hotel Goldiana (var det där ni bodde i början också?), åtminstone inledningsvis. Får se hur länge ... vem vet, jag kanske blir kvar där i flera år som en annan inventarie, det verkar ju inte helt enkelt att hitta ett eget rede...
Vårhälsningar från Maria i Midsommarkransen!

2007-04-19 @ 08:53:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback